dr. WEYRAUCH Nr. 9 Leven is Beweging

Ondersteunt gezond bindweefsel, kraakbeen en botten

€ 43,99

(€ 109,98 / kg, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 400 g

Bezorging uiterlijk op donderdag, 26. oktober

Op voorraad vanaf 23. oktober

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar België vanaf € 79,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Exquise mix van kruiden
 • Rijk aan silicium en zwavel
 • Bevat lijnzaadmeel

Art. nr.: WEY-Pferd-9.1, Inhoud: 400 g, EAN: 4260614540378

Beschrijving

Voeding speelt een grote rol bij het ontstaan van bewegingsstoornissen. Het kan worden veroorzaakt door artrose, spar, peesbeschadiging of veranderingen in de botten. Al te vaak worden gewrichts-, bot- en peesziekten toegeschreven aan een gebrek aan mangaan, koper, silicium en zwavel . De lichaamseigen vorming van chondroïtinesulfaat, hyaluronzuur en collageen bindweefsel wordt in deze gevallen enorm aangetast.

In veel gevallen leidt een gebrek aan antioxidante voedingsstoffen die het immuunsysteem en de stofwisseling ondersteunen tot problemen bij het verwijderen van afvalstoffen uit de extracellulaire matrix van het bind- of kraakbeenweefsel. De nr. 9 kruidenmengeling vult vakkundig het voer van uw paard aan met geselecteerde hoogwaardige kruiden die rijk zijn aan silicium en zwavel en worden gekenmerkt door hun bijzonder hoge gehalte aan antioxidatieve voedingsstoffen.

Voeding voor gezond kraakbeen

De structuur van kraakbeenweefsel bestaat uit kraakbeencellen en een extracellulaire matrix. Over het algemeen zijn er maar een paar kraakbeencellen (3%) die zijn ingebouwd in de zogenaamde extracellulaire matrix, een gelatineuze massa van chondroïtinesulfaat, hyaluronzuur en collageen bindweefsel. De matrix dient ter bescherming van de kraakbeencellen en absorbeert schokken.

De taak van de kraakbeencellen is op hun beurt om precies deze extracellulaire matrix te produceren en zo het kraakbeen op te bouwen en te regenereren.

Verwijdering van metabolisch afval en cellulair afval

Het behouden van de levensvatbaarheid van de kraakbeencellen, het beschermen en ondersteunen ervan is een topprioriteit die afhankelijk is van een gezonde stofwisseling. Afvalstoffen moeten uit de cellen worden verwijderd om de stofwisseling goed te laten functioneren. Als dit proces goed werkt, hebben de kraakbeencellen een bijzonder lange levensduur en zijn ze zeer actief, wat op zijn beurt de extracellulaire matrix in staat stelt te regenereren en zo de kraakbeencellen te beschermen.

Kruiden die het kraakbeen beschermen

Kruiden zoals brandnetels, verbena, knoflook en vele andere zijn gunstig voor de gezondheid van het kraakbeen. De antioxiderende, antibacteriële, antivirale en schimmelwerende effecten van hun fytochemicaliën helpen om weefsel te ontgiften en metabolisch afval te verwijderen.

Kraakbeencellen, die door hun extracellulaire matrix een beter metabolisme ervaren, zijn betrouwbaarder in staat om componenten zoals chondroïtinesulfaat, hyaluronzuur en collageen bindweefsel te vormen.

Ondersteun de extracellulaire matrix door een goede toevoer van voedingsstoffen

Klassiek hooi, graanvoer of weidegang voldoen niet altijd aan de behoefte van het paard aan sporenelementen en secundaire plantaardige stoffen. De productie van deze macromoleculen vereist echter speciale voedingsstoffen zoals koper, mangaan, zwavel en silica, evenals hoogwaardige vetzuren om de kraakbeenvormende cellen te activeren. Alle voedingsstoffen die een antioxiderende werking hebben en het immuunsysteem stabiliseren, zijn ook belangrijk. Ook de ontgiftingsprocessen van het lichaam moeten worden ondersteund.

dr.WEYRAUCH No. 9 Leven is Beweging

Kruidenmix nr. 9 is bijzonder rijk aan kruiden en specerijen die zwavel en silicium (silica) bevatten. Geselecteerde kruiden rijk aan sporenelementen en antioxidanten zoals rozenbottel, brandnetel, heermoes, lijnzaadmeel, verbena, berk, knoflook, meidoorn, artisjok, paardenbloem, vlierbes, salie, basilicum en andere zorgen voor secundaire plantaardige stoffen die de stofwisseling ondersteunen. De vetzuren in lijnzaad dragen samen met meervoudig onverzadigde vetzuren bij aan de vorming van ontstekingsremmend prostaglandine E1.

Belangrijke notitie:

 • Voedingsgebalanceerde voeding is de basis voor de regeneratie van het bot-, pees- en kraakbeenweefsel. Als aanvulling op het klassieke voer en ter dekking van het benodigde sporenelement, zijn No. 4 Gold Value en/of Mn Mangaan nuttig, vooral voor speciale gevallen van mangaantekort . In echt moeilijke gevallen moet ook de No. 3 Dragon Slayer worden overwogen.

Voedingsadvies:

 • Voer dagelijks 10 tot 20 g (1 tot 2 maatlepels) per paard per dag
 • Kleine paarden en pony's moeten dienovereenkomstig minder worden gevoerd
 • Houd er rekening mee dat pure kruidenpreparaten geen vervanging zijn voor mineraalvoer.
Voer: Aanvullend voer voor paarden
Samenstelling
 • Gedroogde kruiden
  • brandnetel bladeren
  • paardestaart
  • Verbena
  • berk
  • meidoorn
  • paardebloem bladeren
  • Buckeye
  • tijm
  • Salbei
  • rozemarijn
  • basilicum
 • rozenbottel
 • artisjok poeder
 • vlierbloesem
 • knoflook
ingrediënten

analytische componenten

ingrediënten
ruw eiwit10 %
rauw vet5 %
ruwe celstof22 %
Rauwe as7 %
dr. WEYRAUCH

Vragen & antwoorden over dr. WEYRAUCH Nr. 9 Leven is Beweging

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor dr. WEYRAUCH Nr. 9 Leven is Beweging

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Anderen kochten ook:

  Vergelijkbare producten